+38(066) 510-94-09
0 0

Як вибрати мовний табір для дитини

Мовний табір - це спосіб навчання іноземної мови, завдяки якому можна поєднувати відпочинок на канікулах і вивчення іноземної мови, набратися нових вражень і дізнатися багато нового від пізнавальних екскурсій і майстер класів.

Такі заклади з'явилися ще понад 100 років тому в Європі і в США. Завдяки програмам навчання в мовних таборах, які постійно вдосконалюються, рівень знань дітей стрімко зростає. Більш того, такі роду місця завжди поза політикою, тому до всіх дітей тут ставляться однаково і завжди раді вітати студентів з будь-яких країн світу.

Плюси навчання в мовному таборі за кордоном

1. У мовному таборі дитина не тільки відпочине, але і отримає цінний досвід, практикуючи іноземну мову.

2. Крім навичок володіння іноземною мовою, тренуються і багато особистих якостей, таких як самостійність, відповідальність і товариськість.

3. Тут можна познайомитися і подружитися з іншими дітьми з різних куточків світу.

4. Під час численних екскурсій можна багато дізнатися про культурні традиції та звичаї тієї країни, куди він приїхав. Це дуже розвиває і розширює кругозір.

5. Дитячий табір є не тільки школою іноземної мови, але ще і хорошою школою життя, де дитина навчиться самостійно знаходити вихід з різних життєвих ситуацій.

Тим не менш, вивчення мови в таборі за кордоном має і свої недоліки

1. Вартість. Вивчати іноземну мову за кордоном - не дешева справа, в вартість входить проживання, харчування, всі заплановані екскурсії та заходи і навчання, що обходиться в кругленьку сумму. Але, крім цього, будуть непередбачені витрати та інші розваги, які дитина обов'язково захоче спробувати.

2. Не виключено, що ваша дитина може скучити за рідними і тужити за домом. У цьому випадку батькам краще поговорити з дитиною і пояснити куди, на скільки і з якою метою вона їде. Як правило, туга за рідними буває тільки перший час, потім дитина втягується в різного роду активності і звикає до програми табору.

3. Якщо Ваша дитина ще маленька у неъ можуть виникнути свого роду психологічні або соціальні труднощі. Це, перш за все, стосується мовного бар'єру, тобто, якщо у дитини невисокий рівень знання мови, то він може соромитися звертатися до викладачів або одногрупників.

За якими критеріями все таки краще вибирати дитячий мовний табір?

1. Перше, з чим потрібно визначитися - це країна, куди ви хочете відправити дитину. Найпопулярніші країни, куди варто їхати в мовний табір - це Мальта, Кіпр, Англія, Австралія, США, Канада та Іспанія. Дуже важливо враховувати побажання і переваги дитини.

2. Визначтеся з інтернаціональністю табору і віковою групою. Краще, звичайно зробити так, щоб дитину оточували люди з різних країн, які розмовляють різними мовами, але якщо Ви хочете, щоб малюк більше відчував себе "як вдома", тобто вибрати мовний табір, де більше російськомовних/українськомовних студентів. Те ж саме стосується і розподілу за віком. Краще враховувати чи вашій дитині комфортно в групі, де навчаються діти різних вікових груп або ж йому буде комфортніше навчатися тільки з однолітками.

3. Звертайте увагу на ціни. Потрібно пам'ятати, що ціна на канікули в дитячому мовному таборі, де надають послуги високої якості, не може бути низькою. Якщо програма дешева, то варто задуматися. В такому випадку в цьому закладі може працювати персонал без належної освіти чи досвіду роботи, дітям можуть надаватися не зовсім комфортні умови проживання або харчування.

4. Безпека понад усе! Обов'язково зв'яжіться з адміністрацією табору і нехай Вам розкажуть детальніше про територію та систему охорони. Також, зараз не проблема знайти контакти студентів, які раніше вже їздили за цією програмою і дізнатися докладніше про їх перебування в таборі, і задати всі Ваші питання, і отримати свого роду відгуки з перших вуст.

5. Дитячі мовні табори в кожній країні мають свої особливості. Наприклад, в Англії, Ірландії, Чехії або Польщі потрібно їхати тим, хто мріє вчитися в цих країнах і освоїти мову на високому рівні. Канада і США підійдуть тим, хто хоче більше розваг, активного відпочинку і спортивних заходів. У Швейцарії всі табори мають найвищий рівень безпеки і відмінно підійдуть для дітей молодшого віку і для тих студентів, які мають труднощі в спілкуванні.

У будь-якому випадку, при виборі програми найкраще орієнтуватися на потреби і побажання дитини. Серед безлічі пропозицій від мовних таборів, розважальних програм, екскурсій точно знайдеться те, що припаде до душі саме Вам і Вашій дитині.

Рекомендовані статті