+38(066) 510-94-09
0 0

Найбільш рейтингові дослідницькі університети Нідерландів

Вагенінгенскій університет (Wageningen University and Research Center) - єдиний університет в Нідерландах, який вивчає здорове харчування і умови життя. Він був заснований в 1918 році в місті Вагенінген, в центральній частині країни. Це університет світового класу в області наук про життя, сільськогосподарських наук і наук про навколишнє середовище.

Відповідно до світового рейтингу університетів Times Higher Education, університет Вагенінген є найкращим в Нідерландах і займає одне з перших місць в світі по сільському і лісовому господарству в рейтингу QS World University Rankings.

Вартість навчання на англійській мові від 15 700 євро / рік.

Амстердамський університет (University of Amsterdam) - один з кращих дослідницьких вищих навчальних закладів Нідерландів і Європи. Заснований він в 1632 році в Амстердамі. Зараз навчальний заклад складається з 7 факультетів і готує фахівців за напрямами: бізнес і економіка, гуманітарні науки, соціальні науки та психологія, наука, право, медицина, стоматологія. Інфраструктура університету включає старовинні і сучасні будівлі, розташовані по всьому Амстердаму, які оснащені новітньою технікою і обладнанням. Навчальний заклад співпрацює з науково-дослідницькими організаціями по всьому світу. А серед випускників: 6 лауреатів Нобелівської премії і 5 прем'єр-міністрів Нідерландів.

За даними рейтингів Times Higher Education і QS World University Rankings Амстердамський університет входить в топ-70 ВНЗ світу за різними спеціальностями та напрямками.

Вартість навчання для інтернаціональних студентів починається від 8 910 євро / рік і залежить від обраного напрямку навчання та спеціальності.

Делфтский технологічний університет (Delft University of Technology) - один з найбільших і найстаріших технологічних вищих навчальних закладів Голландії. Він був заснований в 1842 році в місті Делфт на півдні країни. TU Delft займається дослідженнями, з основним упором на інженерні та прикладні науки, і проводить навчання за напрямами: машинобудування, матеріалознавство, архітектура і будівництво, цивільне будівництво та геонауки, електротехніка, математика і комп'ютерні науки, промисловий дизайн, аерокосмічна інженерія, технології, політика і управління, прикладні науки. Серед випускників - відомі математики і політичні діячі, лауреати Нобелівської премії і, навіть, принц Нідерландів.

Це один з найпрестижніших навчальних закладів в області інженерії і технологій. За даними Times Higher Education і QS World University Rankings він входить в топ-10 університетів Європи і топ-100 світу за цим напрямком.

Навчання в TU Delft обійдеться від 14 500 євро / рік.

Лейденський університет (Leiden University) - один з найстаріших ВНЗ Нідерландів, заснований в 1575 році на півдні країни в місті Лейден. Лейденський університет має кілька факультетів в Лейдені і Гаазі, на яких вивчають мистецтво, науки і соціальні науки. Серед випускників університету: прем'єр-міністри Нідерландів та іноземні лідери, а також 16 лауреатів Нобелівської премії.

У світових рейтингах університет займає лідируючі позиції і входить в топ-200 кращих вищих навчальних закладів.

Вартість навчання в Leiden University від 11 500 євро / рік.

Роттердамський університет Еразма (Erasmus University Rotterdam) - один з найбільших голландських вищих навчальних закладів, заснований в 1913 році. Знаходиться він в Роттердамі, другому за величиною місті Нідерландів. Університет проводить підготовку фахівців за чотирма напрямками: охорона здоров'я, економіка, управління і культура.

Міжнародні рейтинги щорічно підтверджують високий рівень викладання та наукових досліджень Erasmus University Rotterdam. Університет входить в топ-100 кращих ВНЗ світу за даними Times Higher Education, а програми з економіки і бізнесу - в двадцятку кращих.

Здобути освіту в університеті обійдеться в 9 300 євро / рік і більше, в залежності від програми.


Гронінгенський університет (University of Groningen) - один з кращих дослідницьких вищих навчальних закладів Європи. Університет засновано в 1614 році. Розташований він в однойменному місті на півночі Нідерландів. Тут можна отримати ступінь бакалавра або магістра за напрямками: гуманітарні науки, соціальні науки, право, економіка і бізнес, геоінформатика, науки про життя, природні і технічні науки.

University of Groningen щорічно входить в топ-200 кращих ВНЗ світу, а його бізнес-школа вважається однією з кращих в Європі.

Вартість навчання в цьому університеті починається від 9 500 євро / рік.


Утрехтський університет (Utrecht University) - один з найстаріших університетів в Голландії і один з найбільших в Європі. Він був заснований в 1636 році. Знаходиться навчальний заклад в місті Утрехт в центральній частині Нідерландів. Це сучасний міждисциплінарний університет, який пропонує програми навчання за напрямками: мистецтво і гуманітарні науки, суспільні науки і охорону здоров'я, психіатрія і психологія, біологічні науки, фармакологія і токсикологія, молекулярна біологія і генетика, геонауки та імунологія. Utrecht University співпрацює з міжнародними організаціями та особливо пишається своїми дослідженнями в галузі поновлюваних джерел енергії і стовбурових клітин.

Утрехтський університет незмінно входить в топ-200 вищих навчальних закладів світу за даними міжнародних рейтингів.

Вартість освітніх програм в Utrecht University починається від 10 300 євро / рік.


Кожен університет Нідерландів має свої вступні вимоги і терміни подачі документів. Більшість навчальних закладів вимагають пройти підготовчий рік (Foundation Year або Pre-Master), в зв'язку з різницею в системі освіти України і Голландії.

Основні документи, які потрібно надати при подачі заявки в університет:

- реєстраційна форма;

- сертифікат, що підтверджує рівень володіння англійською мовою (IELTS 6.0 і вище або його еквівалент);

- виписка оцінок за останні кілька років навчання, перекладена на англійську мову;

- мотиваційний лист.

В залежності від університету та спеціальності можуть попросити надати портфоліо, рекомендаційні листи, резюме або інформацію про досвід роботи.

Потрібно бути уважним, щоб не пропустити дедлайни подачі заявок, так як у деяких вищих навчальних закладів це 15 січня. Але вам не варто турбуватися з цього приводу, тому що фахівці Compass підберуть для вас університет і спеціальність та проконсультують з усіх питань, включаючи вступні вимоги і терміни подачі заявок до навчального закладу.

Рекомендовані статті