+38(066) 510-94-09
0 0

Вища освіта в Англії, що потрібно знати для початку?

Лідери освіти

Кращими університетами Великобританії вважаються:

1. Кембридж 

2. Оксфорд

3. Сент-Ендрюс

Кембридж - один з найстаріших університетів в Англії. На території багато бібліотек, лабораторій, музеїв, фітнес залів. Цей студентське містечко має все необхідне для комфортного життя студентів.

Факультети в Кембриджському університеті Англії охоплюють важливі і популярні спеціальності. Для цього аудиторії та лабораторії оснащені спеціальним обладнанням.

Університет Оксфорда відкрився одним з перших в Британії і за розмірами і перевершує Кембриджський вуз. Університет складається з 38 коледжів, кожен з яких має власні апартаменти для студентів з обідніми залами та розважальними кімнатами.

На території в 45 квадратних метра, розташовані:

- старовинні будівлі

- найдавніший ботанічний сад

- бібліотеки

- музеї

- театри

Сент-Ендрюського університет не має, такий же територією як у Оксфордського університету, але, як і Кембридж, є одним з найстаріших вузів в Британії. Вуз входить у 5% кращих навчальних закладів Англії. Завдяки високій якості викладання Сент-Ендрюського університет шанується серед роботодавців по всьому світу.

Університети Кембриджу та Оксфорду входять до групи найбільших елітних вузів Англії. Отримання освіти в цих навчальних закладах вважається найпрестижнішим, але шанс вступити туди дуже маленький. 

Тому, серед студентів більш популярні такі вузи:

1. Університет Ковентрі

2. Йоркський університет св. Джона

3. Університет Тіссайд

4. Університет Лідс Трініті

5. Стаффордширський університет

Форми навчання

Денна форма навчання. Студенти живуть в студентському містечку і щодня відвідують лекції, беруть участь у заходах.

Друга форма навчання в університетах Великобританії - заочна. Учні самі визначають для себе навантаження і тривалість. На жаль, не всі спеціальності надають заочне навчання в університетах Англії.

Третій спосіб - онлайн навчання. На офіційних сайтах навчальних закладів публікуються списки спеціальностей, які можна вивчити дистанційно.

Умови вступу

Існує 3 основних вимоги для вступу студентів:

1. Атестат про закінчення школи

2. Сертифікат знання англійської. Сертифікат видається відповідно до стандарту IELTS. У кожному вузі Англії свої вимоги до рівня англійської мови. Мінімальною оцінкою для студента зазвичай вважається 7.0

3. Сертифікат з підготовчих курсів: Foundation, A-Levels або IB

Залежно від обраного університету Британії, додатково просять надати:

- мотиваційний лист

- рекомендації професорів

- портфоліо

- результати тесту UKCAT для медичного факультету або LNAT - юридичної

Збір заявок, відбувається через систему UCAS (Служба прийому до університетів і коледжів) або через офіційні сайти вузів. Там же зазначені і терміни подачі заяви і документів.

Рекомендується подавати заявку за рік до вступу. За цей час студенти підтягують англійську мову, проходять необхідні тести і збирають необхідні документи.

Вартість навчання в університетах Англії змінюється в залежності від престижу, популярності ВНЗ та обраної спеціальності. Середня ціна за рік навчання: 15 000 - 20 000 фунтів стерлінгів.

Вартість проживання і додаткових витрат, також залежить від факторів:

- студентський гуртожиток або наймана квартира

- університетські внески

- харчування

- книги та додаткові навчальні матеріали

- поїздки

- розваги і ін.

У студентів, є можливість отримати фінансову підтримку навчального закладу. Стипендії надаються за успіхи в навчанні, науці, або спорті. Тому, студенти виявляють себе, показуючи сильні сторони.

Деякі вузи надають стипендії іноземним студентам, які частково покривають витрати на проживання, перельоти, кишенькові витрати, університетські внески. На сайтах університетів, публікується інформація про фінансові програми.

Щорічно, університети Англії влаштовують ярмарок вакансій, де кожен студент може підібрати для себе відповідне місце для навчальної практики або роботи. Якщо вдається поєднувати роботу з навчанням і при цьому показувати високі результати, то до кінця навчання можливо побудувати успішну кар'єру в Англії.

Англійський диплом про вищу освіту дуже високо цінується в світі, тому після випуску студент може отримати гідну роботу не тільки у в своїй країні, але і в будь-який інший.

Оскар Уайльд, Джонатан Свіфт, Чарльз Дарвін, Ісаак Ньютон на своєму прикладі довели цінність англійської освіти в світі. Навчається в університетах Британії дорого, але це хороший внесок у майбутнє. Диплом англійських вузів надасть можливість працювати у великих компаніях і в сучасних лабораторіях по всьому світу.

Рекомендовані статті